torstai 21. helmikuuta 2013

Kokeilu viestin jäsentämisestä

Suomen parhhat työpaikat julkaistiin viime viikolla. Parhaaksi ylsi jälleen Futurice Oy. Riku Valtasola, Tampereen yksikön vetäjä, oli eilen mukana Parhaan johtamisen opinkierroksella kertomassa heidän johtamisen tarinansa. Futuricella johtaminen vaikuttaa perustuvan viestinnän avoimuuteen ja yksinkertaisiin yhteisiin pelisääntöihin.

Avoimen viestinnän on tärkeää hahmottaa lopulta, mikä vastuu kenelläkin on. Vaikka koko organisaatiolla on mahdollisuus vaikuttaa yhtiön strategiaan, johdolla on vastuu kokonaisuuden kokoamisesta. Vaikka vaikuttamisen mahdollisuuksia on, kenenkään ei tarvitse pelätä joutuvansa vastuuseen ideastaan. Tämä vapauttaa varmasti monen mieltä ja tarjoaa aidon mahdollisuuden tuoda omat ideansa esille.

Viestien huolellinen jäsentäminen on toinen tärkeä elementti avoimen viestinnän kulttuurissa. Haluankin nyt kokeilla itse tätä. Lupaan tulevan kahden viikon kokeiluperiodin aikana viestiä itse mahdollisimman selkeästi. Toivon saavani tällä aikaa muutoksen omassa ajattelussani, mikä johtaisi siihen, että voisin paremmin luottaa muiden tekemiseen, kun kokisin itse viestineeni selkeästi.

Opinkierroksella opimme myös, että kuuntelemisessa on heittäydyttävä hetkeen, omaa agendaa ei voi olla, jos aidosti pyrkii kuuntelemaan. Kirjoitettuna tuntuu itsestäänselvältä, mutta kokeilepa oikeassa elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti