torstai 27. kesäkuuta 2013

Älkäämme unohtako ihmisen voimaa

Kohtasin tänään kaksi johtajakonkaria terassilla, lomanaloittajaisia, myönteistä yhteistyötä ja kaikkea tulevaa tekemistä siinä kai juhlistettiin ja tavattiin muuten vain. Olen etuoikeutettu saadessani kohdata näitä ihmisiä luottamuksen ilmapiiri vallitessa. Arvostan suuresti pieniä kohtaamisia, joissa pääsen kuulemaan kokeneiden johtajien tarinoita ja kokemuksia.

Keskustelu polveili johtamisen ympärillä johtamisen kehittämisen tavoitteiden asettamisesta pitkäjänteisyyteen, Euroopan tasoisen huomion hakemiseen ja maakuntavaltuuston mukaaninnostamiseen saakka. Meidät kaikki pysäytti toisen konkarin tarina yrityksen arvojen merkityksestä kriisitilanteessa. "Kun yritys riisutaan alasti, jäljelle jäävät vain arvot." Tällöin myös me-henki samaan aikaan kasvaa, kun taisteluun valmistaudutaan yhdessä.

Ihmiset ovat valmiita taistelemaan niiden asioiden puolesta, joiden parissa työtään tekevät. Heillä on syy, henkilökohtainen syy, olla töissä juuri siinä organisaatiossa, missä ovat. Viisas ex-projektipäällikkömme Satu Väisänen antoi elämänohjeeksemme ajatuksen: "jokaisessa on enemmän kuin mitä päälle näkyy." Älkäämme siis unohtako ihmisen voimaa vaan hyödyntäkäämme se. Lopputuloksen suoritus paranee ja elämme jokainen hyvää elämää.

Rakkaudella ja kiitollisin mielin
Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti