keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Vauhtia auringosta

Todellinen muutos johtamisessa syntyy vain, jos henkilöstö on mukana. Muuten muutoksen reki on liian raskas johtajan kannettavaksi. Yhdet hartiat eivät riitä, tarvitaan leveyttä! Katseet kohti ympärilläsi olevia ihmisiä siis! Lippo Mikola Novia Finland Oy:stä Oulusta piipahti tällä viikolla jakamassa oman johtamisensa tarinan Parhaan johtamisen opinkierroksella. "Sinä olet vastuussa siitä, miltä työkaveristasi tuntuu" - sanoma kolahti. Lippo kokee johtajana omaksi tehtäväkseen rakentaa ympäristöä, jossa kiittäminen on mahdollista ja helppoa. Niin yksinkertaista se kuulemma on.

Ja niin vierähti lähes kuukausi. Edellisestä tekstistä nimittäin. Kehittämistyössä sanoja ja ajatuksia pulppuaa joskus liikaakin, toisinaan taas ajatus ei joko kulje tai syntymässä olevat ideat ja ajatukset eivät ole vielä verbalisoitavassa muodossa. Jotain tällaista on tapahtunut kuukauden kuluessa. Juuri nyt aurinko paistaa ja mieli on avartumassa kohti seuraavaa ymmärryksen tasoa.

Kohtaamiset Tampere Business Campuksella ja Great Place to Work -instituutissa yhdessä kollegan kanssa viime viikolla nostivat ajatukseni uudelle tasolle, kuten oli tarkoituskin. Kiitos TBClle ja Panulle! Tajusimme, että ainut vaihtoehtomme on tehdä Parempi johtaa hyvin -toiminnasta globaalia. Sitä varten on valittavat sielut, jotka pelastetaan, keskityttävä asiakasnäkökulmaan ja tehtävä pelkästään uusia huipputason juttuja, joilla haastamme asiakasta. Keskinkertaisuus on tuhomme. Niin helppoa se on. Tekemistä vaille valmis.

Rakkaudella,
Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti