perjantai 4. tammikuuta 2013

Mikä estää kokeilemasta?

En edes muista tarkalleen, mistä idea Myytinmurtajista alunperin lähti, niin paljon keskusteluja olen käynyt eri ihmisten kanssa ja aikaakin on kulunut kaiken kaikkiaan kuukausia. Kai alunperin pohdimme kollegani Katja Viiankorven kanssa sitä, miten johtamisen kehittämistyön pitää uusiutua, jotta saadaan aikaan uusia tuloksia.

Vanhoilla keinoilla ei synny uusia tuloksia, sanoo Parempi johtaa hyvin -toiminnan idean isä, Keijo Mannerkin. Parhaan johtamisen maakunnan rakentamisessa ei muita kopioimalla tai totuttuja kuvioita soveltamalla pitkälle siis pötkitä.

Kun lähdimme verkoston kanssa selvittämään, miltä osin on uusiuduttava, ymmärsimme yrittäjien ja johtajien kanssa käymistämme keskusteluista jossain vaiheessa, ettei johtamisen kehittäminen taida olla kiinni tiedon puutteesta vaan enemmänkin rohkeasta tiedon soveltamisesta. Kulttuuri kai estää pienten muutosten tekemisen ja uusien asioiden kokeilun. Ties mitä isompaakin se siis estää? En uskalla vielä edes miettiä sitä. Kun tajusin, että muutosvoima on minussa itsessäni, kirpaisihan se, pakko myöntää. Muutos ei tapahdu, ellen itse rohkeasti kokeile jotakin.

Millaisen kokeilun sinä halusit tehdä? Tee se nyt heti. Voit myös tulla mukaan Myytinmurtajiin:  https://www.lyyti.fi/ilmoittaudu/myytinmurtajat_0834

Minun muutokseni on tämän blogin kirjoittaminen. Vaikuttavuuden sain kokea jo tänään: 25 henkilöä näytti lukeneen ensimmäisen tekstini. Heistä yksi viittasi tämänpäiväisessä keskustelussamme tekstiini: "etkös juuri itse kirjoittanut, että saat parhaiten asioita aikaan kuuntelemalla". Niinpä. Näyttäisi toimivan!

Rakkaudella,
Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti