keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tehokas ja tuloksekas kuunteleminen

Pelkäsin viimeisellä työviikolla ennen joulua, miten saan kollegan puhuttua puolelleni eräässä asiassa. Vietin edellisillan pohdiskellen, mitä hän oikeastaan asiasta ajattelee. Aamuyöstä koin herätyksen. Älysin, että aloitan keskustelumme kysymällä häneltä.

Kävi ilmi, että hän on ajatellut täsmälleen kuten minä, muttei ollut joko saanut mahdollisuutta tai rohjennut tuoda ilmi näkemystään. Samantyyppinen tilanne toistui aiemminkin eri ihmisen kohdalla, noin kuukausi aiemmin. Ei siitä sen enempää, olennainen havainto on, että kuuntelemalla saan aikaan paremman lopputuloksen kuin itsekseni pähkäilemällä. Näin vanhaksi on pitänyt elää, että tajuaa näin yksinkertaisen asian. Nyt tämä kuitenkin meni perille! Kaupan päälle tulee innostunut kumppani, joka jakaa ajatuksen ja työtaakankin kanssani. Uuden vuoden lupauksena lupaan opetella kuuntelemaan, koska se on tehokasta!


Tämä blogi on syntynyt, koska media kirjoittaa ja puhuu liian negatiivisesti ajasta, jossa piilee Homer Simpsonin lanseeraama ”chrisotunity”, kriisi ja mahdollisuus yhdessä paketissa. En jaksa enää kuulla tai lukea vastakkainasettelusta, poliittisen päätöksenteon vaikeudesta, rahojen jakamisesta enkä talouden ennusteista. Tuomiopäivänkin piti koittaa joulun alla, vaan ei koittanut. Päätin alkaa kirjoittaa ylös näkemiäni mahdollisuuksia ja omia kokemuksiani tästä ajasta, johtamisen kehittämisestä ja parhaan johtamisen maakunnan rakentamisesta.


Hyvää alkanutta johtamisen tekojen vuotta 2013!

Rakkaudella, Elina

1 kommentti:

  1. Tohinassa ei aina huomaa mahdollisuuksia. Ehkäpä juuri siksi, että ei ole kuunnellut muita eikä itseään. Kiitos Elina blogistasi!

    VastaaPoista