keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Uudistuminen vaatii johtajuutta

"Paras johtaminen on uudistumista ja myynnin johtamista" oli parin päivän takaisen We have a Dream -kohtaamisessa julistetun Yrittäjäjärjestön ja kauppakamarin toimitusjohtajien yhteisen unelman ydinsisältö. He uskovat konkreettiseen myynnin ja uudistumisen arvon nostamisen kautta syntyvään muutokseen. Hienoa, että he nostavat esiin näin konkreettista johtamisen tekoa! Erityisen ylpeä olen johtajuudesta, jota he osoittivat tuodessaan näkemyksensä rohkeasti esiin.

Oma naksahdukseni viime päiviltä on, että parhaan johtamisen maakunnan rakentuminen näyttäisi todellakin olevan prosessi. Verkostotasolla olen sen ymmärtänyt jo aiemmin mutta nyt olen pannut merkille myös yksilötason. Ulkoiset merkit naksahduksista ovat rivien välissä tai häivähdyksiä kasvoilla uusien näkökulmien kolahtaessa. Johtamisen kenttä on niin laaja, että siitä on opittavaa joka hetki, meillä jokaisella. Jokaisella on menossa se vaihe, joka kulloinkin on menossa. Eteenpäin ehtimistä voi toki kiirehtiä, mutta jokaisen kulloinenkin vaihe on arvokas ja tärkeä sellaisenaan. Sallitaan siis toisillemme erilaiset vaiheet ja haastetaan ja kannustetaan toisiamme eteenpäin. Jonkun kohdalta on hyväksyttävä, että hän on aikoja sitten oivaltanut jotain, mikä itselleni on vielä hämärän peitossa. Jollekin toiselle on sallittava, ettei hän ehtinyt tänään paikalle. Seuraavana hetkenä tilanne voi olla kuitenkin toinen: sekin, joka ei tänään priorisoinut minulle tärkeää asiaa ykköseksi, tekee sen huomenna. Prosessiin on uskallettava luottaa.

Huomenna on minulle tärkeä päivä. Johtavat ajatukset -camp kokoontuu Taulun kartanossa. Koolla on kuusi johtajaa, jotka kirkastavat omat johtamisen manifestinsa. Nämä henkilöt ovat halunneet tulla haastetuiksi ja haluavat kehittyä eteenpäin yhä paremmiksi johtajiksi. He ovat valmiita omilla kasvoillaan kertomaan omista unelmistaan. Ihailen ja arvostan heidän rohkeuttaan äärettömästi. Koen etuoikeutta päästessäni kokemaan ja todistamaan jotain ainutlaatuista. Todellinen johtajuus on rohkeutta uudistua ja unelmoida. Perästä kuuluu, sanoi torventekijä!

Rakkaudella,
Elina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti